donderdag 15 mei 2014

Design for everyone - Activity Center - Perstekst


Bernoux Demeulemeester is 18 jaar, en heeft een mentale leeftijd van 2 jaar. Ze leeft samen in een leefgroep met een tiental andere jong volwassenen, in het zorgcentrum “Maria ter engelen”.
Op deze leeftijd is Bernoux enerzijds zeer sterk en krachtig, aan de andere kant is ze supersnel afgeleid en wil ze allerlei nieuwe dingen uitproberen. Zo maakt ze bijvoorbeeld veel speelgoed kapot en vraagt ze veel aandacht van de begeleiders. Hierdoor is geen enkel spelletje of activity board boeiend of schokvrij genoeg voor haar.
Wij komen met een oplossing voor dit probleem, namelijk een Wii remote smartboard. Volgens het simpele principe van projectie kan op volledig veilige manier ge├»nterageerd  worden. Een Wii remote die je in de richting van de projectie plaats kan IR licht van onze IR pen ontvangen. Via online open software kan dit Infrarood licht van onze IR pen omgezet worden naar een muisbeweging. Zo neemt de IR pen de functie over van de computer muis.

Op die manier kunnen dus eindeloos (online) spelletjes gespeeld worden zonder de concentratie te verliezen of iets kapot te maken. Dankzij de hulp van ons Wii remote smartboard is het voor Bernoux en anderen van de leefgroep mogelijk om zich zonder aandacht van de begeleider bezig te houden op een leuke manier.

TEAM
CLIENT :: Bernoux Demeulemeester
IO :: Bert Boute, Ward Meeus
ERGO :: Sarah Carbon

PROCESShttp://activitycenter2014.blogspot.be/
http://designforeveryone.howest.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten